Noord-Amerika

Noord-Amerika bestaat uit 6 regio's en 23 landen. Dit betekent dat er voor iedereen een top vakantie te realiseren is van strand, zee tot absolute topsport.

De 6 regio's zijn: Canada, Caraïben, Centraal-Amerika, Groenland, Mexico en de Verenigde staten.

Canada

Canada is op Rusland na het grootste land ter wereld. Canada heeft heel veel ongerepte natuur, maar ook hele grote, moderne wereldsteden zoals Montreal, Quebec en Toronto. Een bezoek aan de CN Tower met daar direct naast het Roger Centre. Het Roger Centre is de thuisbasis van de honkbalploeg Toronto Blue Jays. Het Roger Centre heeft een hotel in het stadion en dat moet je gezien hebben.

128

Caraïben

De Caraïben zijn een aantal prachtige eilanden in de Atlantische Oceaan met parelwitte stranden, kristalhelder water en interessante culturen. Dit is één van de meest geliefde bestemmingen ter wereld.
De Caraïben bestaan uit (Antigua en Barbuda,Bahama's,Barbados,Cuba,Dominica,Dominicaanse Republiek,Grenada, Haïti,Jamaica,Saint Kitts en Nevis,Saint Lucia, Saint Vincent en de Grenadines en tot slot Trinidad en Tobago).

246

Midden-Amerika

Midden-Amerika bestaat uit zeven kleine, maar afwisselende landen op een smalle landlengte. Costa Rica is met zijn regenwouden wellicht het bekendste land van Centraal-Amerika, maar ook El Salvador, Guatemala en Honduras met hun Maya-cultuur en Nicaragua met zijn historische steden en zwarte vulkanen zijn een vakantie meer dan waard. Ten slotte zijn er bij het eiland Caye Caulker in Belize prachtige koralen.

248

Groenland

Groenland hoort bij Denemarken en staat officieel te boek als het grootste eiland ter wereld. Anders dan de naam doet vermoeden is het eiland beslist niet groen te noemen; het merendeel is bedekt met eeuwige sneeuw.

248

Mexico

Mexico is het kleinste van de drie in het oog springende Noord-Amerikaanse landen, maar nog altijd zo'n vijftig keer groter dan Nederland of België. Dit land is bekend om de sombrero's, de Mariachi's, de tequila en de oude culturen van de Azteken en de Maya's. De hoofdstad Mexico Stad is één van de grootste steden ter wereld en qua inwonersaantal de grootste van Noord-Amerika.

248

Verenigde Staten

Hier vindt u meer informatie over de Verenigde staten.